Haal nu ook je trekkerrijbewijs bij Elar Lexmond

Trekkerrijbewijs

Vanaf 1 juli 2015 heb je een trekkerrijbewijs nodig om een landbouwtractor te mogen besturen. Dit rijbewijs wordt ook wel het T-rijbewijs genoemd. Het T-rijbewijs haal je supersnel in twee simpele stappen:

  • Online theorieopleiding (theorie-examen vanaf 15,5 jaar)
  • In 2 of 3 dagen een spoedopleiding (vanaf 16 jaar)
code 95 let op dat je je tenminste 35 uren nascholing hebt gevolgd voordat je rijbewijs verlengd moet worden-2

Heb je voor 1 juli 2015 het autorijbewijs gehaald en ben je ouder dan 18? Dan kun je bij het gemeentehuis het T-rijbewijs laten bijschrijven. Dit kan tot 1 juli 2025.

Theorie E-learning
Het leren van de theorie voor het T-rijbewijs wordt gedaan met een E-learning pakket. Thuis kan alle stof via de computer geleerd worden. Elar zal in overleg met jou een theorie-examen inplannen. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Wanneer je 37 of meer vragen goed hebt beantwoord bent je geslaagd. Bij Elar kun je een E-learning pakket kopen. Neem hiervoor contact met ons op:

Praktijkopleiding tractor
Nadat je bent geslaagd voor het theorie-examen mag je beginnen met de praktijkopleiding. De minimale leeftijd om praktijklessen te mogen volgen is 16 jaar.

De praktijkopleiding voor het T-rijbewijs is in 2 á 3 dagen te doorlopen. Deze opleiding bestaat uit gemiddeld 12 uur rijles en een praktijkexamen. De rijlessen starten en eindigen bij Elar in Lexmond. Ook het praktijkexamen wordt door een CBR examinator afgenomen vanaf ons kantoor in Lexmond.

Mocht je twijfelen of het T-rijbewijs iets voor je is,  is er de mogelijkheid om een proefles te volgen.
Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Verloop van het praktijkexamen
Een praktijkexamen voor het T-rijbewijs duurt 85 minuten. Je legt het examen af op een Landbouwtrekker (LBT) met aanhangwagen.

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. Je examinator controleert je identiteitsbewijs en of je bent geslaagd voor je theorie-examen. Nadat je enkele vragen over het voertuig hebt beantwoord, begint de rit. Die duurt tenminste 60 minuten.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op of je:

  • Veilig deelneemt aan het verkeer
  • Het voertuig goed beheerst
  • De verkeersregels correct toepast
  • Besluitvaardig en sociaal rijdt
  • Voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarna krijg je van de examinator te horen of je geslaagd bent en kun je je rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis.

gilbert van maaren is de eigenaar van verkeerschool elar in lexmond

Directeur Gilbert van Maaren:
"De afgelopen 52 jaar hebben we duizenden cursisten mogen feliciteren! Ik zie er naar uit om ook jou de hand te mogen schudden!"